Het Vlinderrijk

Persoonlijke Groei door Creativiteit

Vlindertheekransjes

Plezier, ontspanning, creativiteit en natuurlijk... thee!

stapel theekopjes en theepot Kom op de thee bij 'het Vlinderrijk'. Hier worden met regelmaat Vlindertheekransjes georganiseerd. Er wordt echte aandacht geschonken uit speciale grootmoeders theepotten in prachtige elegante theekopjes en natuurlijk iets lekkers en gezonds erbij. 

Al deze Vlindertheekransjes staan voor plezier, ontspanning en ontdekking. Hier wordt gelachen, verwonderd, ervaren, beleefd, gewerkt, ontdekt en genoten. Maar bovenal gewerkt aan blij zijn! We doen dit met een klein groepje en meestal gaat het over een bepaald thema waar we ook creatief aan werken. Het is fijn en leerzaam te ontdekken wat anderen ervaren en hoe zij met een situatie omgaan. Bij goed weer zijn we heerlijk buiten in en rondom de natuur.

theefeestje

Vlindertheekransjes voor meiden...

Vlindertheekransjes zijn er in alle soorten en maten: Speciaal voor de (mini-)theetantes van de basisschool, voor de theeleuters van de middelbare school en een TEAparTEA voor pubermeiden.

 
... en voor moeders
adult tea partiesNatuurlijk zijn er ook Theekransjes voor mamma's: even een moment tijd voor jezelf en met elkaar. Een ochtend of middag gezellig en creatief samen-'ZIJN'. Samen theedrinken kan zoveel meer zijn: het zorgt voor oogcontact, een glimlach en aandacht voor elkaar. Praten over wat je bezig houdt en de ruimte nemen om jezelf te zijn. Vaak schiet dat er door alle hectiek van de dag bij in: even een rustpunt, even niets te moeten maar te ont-moeten.
Dus hou je van thee, iets lekkers, gezelligheid, kletsen en creatief bezig zijn? Kom dan naar Vlindertheekransjes en laat je verrassen . 

 

Hier zijn een aantal reacties van moeders, vriendinnen, nichten, oma's en kleindochters die al eens een Theekransje hebben meegemaakt:

• Moeder (43 jr): "Ik had een Theekransje cadeau gekregen van en met mijn vriendinnen. Het was een hele leuke en verrassende middag. Je hebt leuke en originele ideeën. Het was een Theekransje met inhoud. Er wordt dieper ingegaan op waar we mee bezig waren, met als resultaat dat ik nu beter inzicht heb in mezelf en mijn omgeving. Ik snap nu beter waarom ik iets doe in mijn omgeving."

• M, moeder (38 jr): "Fijn om eens eerlijk te zijn naar jezelf en te horen hoe anderen hier over denken. En deze positieve aandacht doet echt goed. En de spelvormen zijn erg leuk!!" 

• A. (40 jr): "Een High Tea? Nee dat was het niet. Er waren wel verschillende soorten thee en allerlei soorten hapjes.
Een workshop gecombineerd met een High Tea is misschien beter omschreven. Maar het was ook geen gewone workshop. Er waren afwisselende activiteiten en spellen die allemaal om jouzelf draaiden. En door de rust en openheid durfde ik nu ook echt bij mezelf te kijken. Het voelde veilig en fijn en ik heb van deze leuke en ontspannende middag genoten."

• Claudia (43 jr): "Ik heb een heerlijke middag gehad: volop lekkere theeën. Voor iedere smaak was er wel wat. De etagères waren gevuld met zoete en hartige lekkernijen. Ik heb lekker overal wat van geproefd: ik voelde me echt verwend worden! Ondertussen zijn we op een luchtige manier aan de slag gegaan met "IK" en dat was erg verrassend!"

• Anne M. (50 jr): "Ik ben met een vriendin meegekomen en wist niet wat ik kon verwachten. Je voelt je meteen welkom. Je straalt heel veel rust uit en empathie. En gaandeweg heb ik een aantal inzichten gekregen door de afwisslende spelletjes en de creatieve opdrachten. Binnenkort kom ik graag weer voor een heerlijke middag met vriendinnen."

• L. (51 jr): "Het is een ontspannen middag met vriendinnen waarbij op een speelse manier toch veel inzichten naar boven komen."

• Moeder (46 jr): "Heerlijke middag. Rust, gezelligheid en mooie gesprekken met mijn vriendinnen. Daarnaast lekkere soorten thee en heel veel lekkers! Een echt momentje voor mezelf."

• "Origineel. Ontspannend. Gezelligheid. Aandacht."

• Moeder (46 jr): "Een lieve gastvrouw die deze ochtend de activiteiten zoals de kaarten (= spel), meditatie en het maken van de moodboard, met rust en humor begeleidde. Kortom: een geslaagde start van de dag waarvan ik voor de rest in een heerlijke flow zat."

• M. d. W. (39 jr): "Ik heb een hele gezellige avond gehad. Ik kende de andere dames niet maar wat hebben we gelachen, gekletst en gewerkt alsof we elkaar al veel langer kenden. Samen met die overheerlijke lekkere snacks was ik er echt uit."

• W., moeder (39 jr): "Je manier van werken met bijvoorbeeld de kaarten is laagdrempelig en zorgt er voor om eventjes tot stilstand te komen, maar werkt ook ontspannend en het was gezellig!!!"

• J., moeder (43 jr): "Je straalt zoveel passie uit en je staat zo achter je eigen visie, dat het heel aanstekelijk werkt."

 

 
En een paar reacties van Theekransjes met kinderen:
In mijn hartendoos stop ik alleen mijn mooiste dingen
 Die theeën waren écht lekker!
Voor vandaag heb ik al 3 briefjes om in mijn Mooie Momenten Pot te stoppen.
Gaan we volgende keer weer schatgraven???????
Dit!!! En wijzen naar hun Wensfles, of Krachtfles zoals iemand het noemde!
Ik vond het fijn om met andere meisjes te praten over wat er gaat komen. ('Middelbare school')
Het openingsspel 'Openhartig' vond ik het leukste om te doen.
Mag ik volgende week weer komen? Ik vind het hier zo fijn...
Hmmm, Al die lekkere dingen.
 

Sinds 2015 ben ik aangesloten bij de Landelijke Community voor Theekransjes (www.theekransjes.nl). 

 
Wanneer: kijk voor de actuele data bij: agenda
Tijdsduur: ongeveer 1 ½ - 2 uur
Kosten: € 25,— per keer incl. BTW, materiaal, thee of limo en natuurlijk wat lekkers.  

Wil jij je kind of jezelf graag opgeven?  Of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

boel theekopjes gestapeld small

 
"Als je het koud hebt,
zal thee u verwarmen;
 
Als je het te warm hebt,
zal thee u afkoelen;
 
Als u depressief bent,
zal thee u opvrolijken;
 
Als u onrustig bent,
zal thee u rustig maken."
 

- William Gladstone-