Het Vlinderrijk

Persoonlijke Groei door Creativiteit

Ouder begeleiding
Individuele begeleiding voor de ouder(s)
3 oranje vlinders 4kant
 
Ik betrek de ouders bij het coachingstraject van hun kind en als het nodig is heb ik individuele sessies met hen. Ik ga er namelijk van uit dat ieder kind en iedere volwassene deel uitmaakt van een systeem. In dit geval jullie gezin. Alles wat er gebeurt in dit gezin heeft invloed op elk afzonderlijk persoon in dit systeem. Dit gaat allemaal onbewust.
Door samen te kijken naar wat er nou onbewust speelt, en je hiervan bewust wordt gemaakt, komt er bewustwording en dus ruimte om te bewegen en te veranderen. Dit bewustworden noem ik: groeien.
Hieronder staat wat meer uitleg over systemisch werken.
 
Wat er tegelijkertijd ook speelt is dat een kind vaak zijn ouder spiegelt. Kinderen houden hun ouders waardevolle en liefdevolle spiegels voor met hun gedrag en hun emoties. Het gedrag van een kind is dan een weerspiegeling van een niet gezien stukje waar de ouder last van heeft. Ook dit gebeurt vrijwel onbewust. Door dit te gaan beseffen geeft de ouder het kind het gevoel 'gezien' te worden. Het kind voelt zich weer verbonden met zichzelf, waardoor zijn zelfvertrouwen en eigenwaarde groeien. Ouders 'leven het leven voor' aan hun kinderen. Als bij hen bepaalde inzichten getoond worden, heeft het gezin hier jarenlang plezier van.
 
Een korte uitleg van systemisch werken:
paarse bloemenWe zijn allemaal onderdeel van een systeem. Sterker nog: we zijn allemaal onderdeel van verschillende systemen: denk maar eens aan je vriendenkring, je werkomgeving, de organisatie, de buurt waarin je woont of je sportvereniging. De belangrijkste is het familiesysteem.
 
Binnen systemen leven mensen met elkaar en ze beïnvloeden elkaar. Door gebeurtenissen worden de relaties onderling ook weer beïnvloed. Dit gaat allemaal vrijwel onbewust. 
 
Een systeem zoekt altijd naar volledigheid. Als er iets gebeurd is dan zal het systeem het op een andere plek proberen te compenseren om zo het systeem weer in balans te brengen. Doordat je het bewust maakt krijgt het de kans om er mee te werken en te verwerken, waardoor er een helende beweging in gang gezet wordt: jouw persoonlijke groei. Zo kan jouw energie weer gaan stromen. 
Deze techniek waar Bert Hellinger de grondlegger van is, werd bekend onder de naam familieopstellingen. 
 
Heb je vragen? Wil je meer info? Wil je een afspraak maken?
Mail me rustig op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
* Het tarief voor 1-op-1 begeleiding is € 72,50 per sessie van 1 uur, incl. BTW en materialen.
* Afspraken kunnen tot 24 uur voor de afspraak nog worden geannuleerd. Bij niet tijdig annuleren wordt de geplande sessie 100% in rekening gebracht.

 

2 oranje vlinders op oranje bloem

 

Alles wat je aandacht geeft groeit...