Het Vlinderrijk

Persoonlijke Groei door Creativiteit

Blog - Wat is kindercoaching?
 
'Wat is dat dan?' 'En wat doe je dan?' zijn de vragen die ik meestal hoor als ik vertel dat ik in mijn praktijk 'Het Vlinderrijk' kinderen, tieners en volwassenen begeleid die last hebben van onzekerheid of van faalangst. Kindercoaching is een vrij nieuw en dus een nog redelijk onbekend beroep.
 
Een kindercoach begeleidt een kind en het gezin met het vinden van antwoorden op de vragen die ze hebben.
Soms zit je kind niet lekker in zijn vel en merk je als ouder dat er 'iets' is maar kun je de vinger er maar niet op leggen.
Of soms loopt je kind vast na een vervelende gebeurtenis waar hij of zij zelf niet uit kan komen.
Dan is het fijn dat je een beroep kunt doen op een kindercoach die inzicht en handvatten kan geven en leert je angsten aan te pakken en te overwinnen.
 
'Kindercoaching is een professionele, laagdrempelige en kortdurende begeleiding voor kinderen waarbij het kind centraal staat.'
 
Laagdrempelig?...
Als coach los ik het probleem waar het kind tegenaan loopt niet op, maar ik ondersteun en begeleid in het zoeken naar een oplossing. Coaching is oplossingsgericht. Het is niet de bedoeling om in het verleden te gaan graven (wat bij een psycholoog vaak wel gebeurt), want er wordt gewerkt vanuit het hier en nu.
Ik ga ervan uit dat de oplossing in het kind zelf zit. Spelend, pratend, praktisch en ontdekkend zal hij of zij zijn eigen unieke kwaliteiten en talenten (weer) gaan ontdekken en gebruiken en dat gebeurt hier in een gezellige, huiselijke, vertrouwde omgeving.
De begeleiding is voor iedereen toegankelijk, voor jong en oud.
 
Kortdurend?...
Elk kind en elke situatie is anders en daarom zal ook elke sessie en elk traject anders zijn, maar omdat er heel gericht en praktisch gewerkt wordt zijn er vaak geen ellenlange trajecten nodig.
 
Professioneel?...
Ik ben opgeleid als kindercoach en energetisch therapeut en dit combineer ik met mijn jarenlange ervaring en passie voor creativiteit. Na vele opleidingen, trainingen en workshops heb ik me gespecialiseerd in:
Weinig zelfvertrouwen, bijvoorbeeld jezelf niet durven te laten zien of horen, buiten gesloten worden
Faalangst
Pesten
 
'Alles wat je aandacht geeft groeit........'   Achter deze tekst sta ik volledig 
 

tekening kikker aandacht groeit minder wittelijstAlles wat je aandacht geeft groeit

Facebook