Het Vlinderrijk

Persoonlijke Groei door Creativiteit

Hoge bomenWaar reik jij naar uit?


Ik heb een paar moeilijke dagen achter de rug
Mijn vader is 13 juli overleden. Plotseling. Een heftige tijd was het. Hij was heel ziek en toch.....
De afgelopen paar dagen was hij vaak in mijn gedachten. Ik voelde hem ook telkens bij ons toen we met ons eigen gezin afgelopen weekend mijn moeders verjaardag (van 20 juni nog) vierden met een gezellig etentje.
'Ons' pap was er gewoon: zijn foto op tafel erbij gezet en kon hij naar ons kijken en meegenieten.
We missen je echt pap! En het leven gaat hier toch gewoon door. Dat kan ook niet anders met 3 pubers, 2 puberhonden en ons werk. Saai is het echt niet De neiging van mij was er om naar boven te gaan. Hem weer 'hier' te halen. En anders het liefst 'daarboven' even te blijven.
Maar.... dan ben ik niet HIER en ook niet in het hier en NU.
Ik merkte dat ik niet mezelf was. Ik was overal mee bezig, behalve met mezelf. Met het regelen van dingen die er niet toe doen. Kijken naar de wereld om me heen in plaats van te VOELEN wat er in mij speelde. En de rest van de tijd aan het malen.
Fysiek gebeurde er ook van alles:
Tranen liepen spontaan uit mijn ogen. Was niet in beweging te krijgen. Was prikkelbaar naar mijn omgeving. En het liefst kroop ik in een holletje. Zo vervelend voelde ik me.
Pas toen ik bij mezelf ging voelen, écht ging voelen in mijzelf, kwam ik weer met beide benen op de grond. En voelde ik dat ik weer contact had met mijn wortels. Ik sta letterlijk en figuurlijk stevig op de grond.
Zo kwam en ben ik weer in balans.
En het belangrijkste.... is dat ik mezelf weer herken. Dat ik weer mezelf kan zijn.
Ik reik nog steeds naar boven lieve pap. Maar weet ook weer dat ik hier ben. Samen met u ♥ 
 
Mijn vader is op donderdag 13 juli overleden. Plotseling, na een kort ziekbed. Wat een sterke man en wat missen we hem.

Facebook