Het Vlinderrijk

Persoonlijke Groei door Creativiteit

Blog - Theedrinken, een mooie traditie 

Samen theedrinken is een moment van rust en van aandacht voor elkaar. Tijd om bij te praten tijdens het afkoelen van de thee. Tijd om te luisteren naar elkaar. 
Het is een mooie traditie die, wat mij betreft, weer in ere hersteld mag gaan worden:
Thee na schooltijd of 's avonds na het eten.
In alle hectiek van de dag is theedrinken een rustpunt. Tijd voor jezelf, rust, ontspanning en vooral aandacht schenken aan elkaar. 
 
Maar ik hoor je al denken: "Hoe krijg ik mijn kind aan de thee?" 
Hier een paar tips, geïnspireerd door Lente Thee en Chocolade uit Scheveningen:
 
Maak er een bijzondere theebeleving van: lekker ouderwets theedrinken, net als bij oma uit een 'kop en schotel'. Het is ouderwets genieten.
In de loop der tijd heb ik een aantal aparte, lieve, overdreven vol met goud, met bloemetjes beschilderde, op gouden pootjes, statige, elegante theekopjes én grootmoeders theepotten, bij elkaar gespaard.
Het is feest voor je kind om dan zelf een speciaal kopje uit te zoeken.
 
Haal samen met je kind een bijzondere thee in een echte theewinkel.
Je ziet ze steeds meer, die hele schattige theewinkeltjes.
Ook zo hier in Oosterhout bij Troost en Leut. Echt leuk (en lekker) om daar eens een kijkje te gaan nemen. Ik vind het zelf heerlijk om rond te snuffelen en advies te krijgen want je ziet zoveel verschillende soorten warme en koude thee. Combinaties waar ik nog nooit aan gedacht heb, laat staan geproefd. Je krijgt advies hoe je deze thee het beste kunt bereiden. En uiteindelijk is het natuurlijk echt een kwestie van smaak welke thee je lekker vindt.
 
Drink samen thee, neem er de tijd voor en neem er wat lekkers bij. De kans is groot dat de verhalen loskomen. Vraag eens 'Wat was het leukste wat je vandaag hebt gedaan?' in plaats van een standaardvraag zoals 'Hoe was het op school?'...
 
Houdt je kind van 'zoet', begin dan eens met een smaakjesthee van vruchten. Maar op een gegeven moment weet je kind niet beter en kiest verder uit gewone, groene, sterremunt- en rooibosthee.
 
Neem de tijd om aan dit nieuwe ritueel te wennen. Want elke dag een rust-, aandacht- en theemoment, dat wens ik ieder kind en iedere moeder.
 
Rust, aandacht en thee zijn toevallig ook de ingrediënten van een theekransje bij 'Het Vlinderrijk' .
  
Kijk voor meer informatie op: www.hetvlinderrijk.nl/index.php/workshops/vlinder-theekransjes
Tea time wit

Facebook