Het Vlinderrijk

Persoonlijke Groei door Creativiteit

ApieEENZAAM ZIJN.......  of   'GELUKKIG, IK HOOR ERBIJ'.....?
.
Er is een 'nieuw' spel op instagram. Ik heb het al wel voorbij zien komen, maar wist niet wat dit nou weer was. Tot mijn man me dit onderstaand artikel liet lezen.
Je kunt je wel voorstellen, wat een gelukzalig gevoel het je geeft als je van je vrienden een punt krijgt van een 8 of hoger. :) Yes!!! Je hoort erbij :)
En wat een domper als je van je BFF (of is die 'B' van 'Best' toch niet zo als je gedacht had) een mager 6-je is. Of in een erger geval een onvoldoende....
Tja..... misschien was dat een geintje en misschien toch ook weer niet.
Je gaat ontzettend aan jezelf twijfelen. En dat is helemaal niet gek in deze tiener-puber-fase.......

BUITENGESLOTEN WORDEN:
Een gevoel wat bij veel mensen een gevoelige snaar raakt. Bij jong EN bij oud. Want de ouders van nu zijn misschien vroeger ook wel buitengesloten geweest. Hebben zich hier wel doorheen gewerkt in de loop der jaren en hebben geleerd een mooi masker voor te zetten. Niemand hoeft deze emotie bij jou te zien en je houdt je groot.
.
Totdat....je kind een cijfer krijgt op insta, van zijn/haar 'vrienden'. Het lijkt zo onschuldig, maar niemand ziet wat voor een impact het heeft als jij je score leest op jouw schermpje. Niemand die de 'BOINK' in je hart voelt als 'ie even stil staat van schrik. Niemand die de schaamte ziet op je gezicht en de tranen in je ogen van vernedering........
"Komop!" "Zet je masker op en ga verder met je leven!" "Zo erg is dit toch niet?" "Stel je niet aan!"

Nee!!! Stop!!! Dit is een vorm van pesten. STILZWIJGEND PESTEN. Buitengesloten worden.
Niemand die dit een halt toe roept, want..... we willen allemaal graag een hoge score, erbij horen. Toch???? Je zou je hier eens in moeten gaan mengen? Dan word jij ook buitengesloten??.......

Ik zelf ben vroeger vaak genoeg 'buitengesloten'. Ik weet wat voor impact het heeft. Ik weet ook wat maskers doen.
En ik weet ook dat ik na mijn tiener en pubertijd hard heb moeten werken om mijn 'imago' tot stand te houden en daarna.... tja niemand die de pijn meer kon zien als er weer een voorval was.
Ik weet ook dat ik hier in de jaaaaaren erna er heel hard aan heb moeten werken om dit onder ogen te komen en me bewust te worden van mijn 'tactiek' om maar niet de pijn, verdriet, schaamte, frustratie en eenzaamheid te hoeven voelen. En ik ben al een heel eind gekomen om hier mee om te gaan en de pijn te voelen in mijn hart. Niks wegwuiven, niks verstoppen achter maskers, want ALLE emoties mogen er zijn. Ook deze dus. En dit alles een plaats te geven. Want IK BEN WIE IK BEN.


In het Vlinderrijk begeleid ik kinderen, jongeren EN volwassenen hierin.
Als ervaringsdeskundige, als kindercoach en als energetisch therapeut.


Met oa de training 'Sta sterk tegen pesten' , SPECIAAL VOOR KINDEREN, word je je bewust van je eigen en andermans grenzen en hoe je daar zorgvuldig mee om gaat. Duidelijk aangeven waar jouw grens ligt en het niet oke vinden dat iemand over je grens heen gaat. Je gaat leren sterker staan en werken aan meer zelfvertrouwen.

VOLWASSENEN begeleid ik vooral individueel om hier inzichten in te krijgen en zo er aan te werken. Grenzen aangeven. Zelfvertrouwen terugvinden. Weerbaar worden.
En..... als BONUS, voor klein en groot :) .... ga je weer zien wat een prachtmens je bent. <3

Voor een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek, voor meer info, tal van recensies om te lezen, zie onderstaande linken:
Voor kinderen: www.hetvlinderrijk.nl/index.php/kindercoaching
Voor volwassenen: www.hetvlinderrijk.nl/index.php/volwassenen
.
Je bent van harte welkom in Het Vlinderrijk
Liefs, Erica

Facebook