Het Vlinderrijk

Persoonlijke Groei door Creativiteit

BLOG Geloof in je zelf

Een lijstje om hard voor je hart te gaan werken....
 
Goodmorning!
Ik las net dit lijstje door.....
Ja, herkenbaar!
En als iemand dit tegen mij zei ..... ik geloofde diegene ook niet dat ik zooo hard voor mezelf kon zijn...
En ben geweest...

Gelukkig ben ik jaren geleden hard aan het werken gegaan: bijna alle opleidingen waren gericht op mijn bewustszijnsgroei en mijn persoonlijke ontwikkeling.
Dat het niet over 1 nacht ijs is gegaan kan ik wel zeggen. En mijn hooggevoeligheid maakte het er ook niet gemakkelijker op. Maar ben blij dat ik dit echt aangegaan en doorgezet heb.

Het hard werken is veranderd in hart werken.
Ik ben zachter voor mijzelf. En liever.

En ja.... ik val echt nog wel eens in deze 'valkuilen'. Maar kan er gelukkig ook weer snel uitklimmen, omdat ik het herken...
Als ik voel bij mezelf, van binnen...
Als ik mijn mindset, mijn gedachte-kracht weer eens ervaar...
Als ik de rust neem die ik zo hard nodig heb en dan mijn plezier en lol weer terugvind...
Als ik bij mezelf blijf en niet de erkenning wil krijgen uit de buitenwereld...

Ik kan nu ook echt, oprecht zeggen: IK BEN TROTS OP MEZELF!
Het duurde even, maar het is eruit

En jij?

Lees hieronder maar eens. Laat het eens bezinken en wees eens eerlijk tegen jezelf.
Herken je jezelf in wat punten?

Wil je graag hiervoor en met jezelf werken, aan je persoonlijke groei en bewustwording? Ik begeleid je graag hierbij in Het Vlinderrijk

Liefs, Erica
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 
 
"10 worstelingen die alleen mensen die te hard voor zichzelf zijn begrijpen":

1 Je kunt niet rustig in slaap vallen. Naar bed gaan is een worsteling voor je want je speelt elke interactie die je hebt gehad in je hoofd opnieuw af. Wat je anders had kunnen doen, wat je beter had kunnen zeggen. Soms gaat dit zelfs terug naar jaren geleden.

2 Je bent nooit tevreden. Hoe getalenteerd je ook bent of hoezeer anderen je ook prijzen, je hebt altijd het gevoel dat je het beter had kunnen doen of dat je het niet goed genoeg hebt gedaan.

3 Je houdt er niet van om om hulp te vragen, zelfs niet als je het nodig hebt. Want het geeft je het gevoel dat je te zwak bent of niet capabel bent om het zelf op te lossen. Wanneer je dan een keer om hulp vraagt dan voel jij je daar enorm schuldig over. Je wilt alles alleen doen en je wilt niemand tot last zijn.

4 Je voelt je slecht als je vrienden zich niet vermaken. Je voelt je verantwoordelijk voor hun geluk. Je vindt dat het jou probleem is wanneer ze niet voldoende plezier hebben en jij probeert dit daarom op te lossen.

5 Je kunt niet stoppen met nadenken over een puntje van kritiek wat je hebt gekregen. Je bent al zo kritisch op jezelf, dus wanneer iemand jouw minpunten bevestigt dan onthoud je dit voor maanden.

6 Je gelooft het niet als mensen je een compliment geven. Als iemand je een compliment geeft dan denk je dat ze gewoon aardig willen zijn en dat ze niet menen wat ze zeggen. En uiteraard geef jij jezelf al helemaal geen complimenten.

7 Je vindt het vreselijk om je kwetsbaar op te stellen. Je wilt niet dat mensen weten dat je misschien niet zo sterk bent als je lijkt. Je staat bekent als een sterk persoon en je wilt niet dat dit verandert. Je vindt het zelfs moeilijk om je kwetsbaar op te stellen bij je beste vrienden en familie.

8 Je denkt dat mensen je nooit zullen vergeven. Als je een klein foutje maakt of als je iemand beledigt dan geloof jij dat deze persoon je dit nooit vergeeft en zich dit altijd blijft herinneren. Je verwacht dat mensen hard voor je zijn, zoals je ook hard bent voor jezelf.

9 Je verontschuldigt je vaak. Voor dingen die je hebt gedaan en voor dingen die je niet hebt gedaan. Je verontschuldigt je voor het verkeer, een storm en andere dingen waar je absoluut geen controle over hebt. Sorry zeggen voelt heel natuurlijk.

10 Je vindt het lastig om liefde te ontvangen. Je denkt dat je nog aan zoveel dingen aan jezelf moet werken dat het onmogelijk is dat iemand nu van je zou houden. Zelfs wanneer iemand van je houdt denk je dat dit tijdelijk, niet echt of niet oprecht is. Je verwacht dat mensen weggaan als je echt leren kennen. Hierdoor ben je op je hoede en vind je het lastig om mensen toe te laten.
 

Facebook