Het Vlinderrijk

Persoonlijke Groei door Creativiteit

Creativiteit brengt je overal.... (Albert Einstein)

 
Toch lijkt het dat het steeds moeilijker wordt om creativiteit te waarderen als een mooie eigenschap.
Creativiteit wordt vaak afgedaan als een minder belangrijke kwaliteit en wordt minder gestimuleerd: op school en thuis. Leren en werken gaat voor.
 
Broodnodig en essentieel?
 
Creativiteit, enthousiasme, spelen, buiten de lijntjes kleuren (letterlijk en figuurlijk!), ogen die gaan glinsteren als je met jouw passie aan de gang gaat. Dit is allemaal van groot belang voor de ontwikkeling van een kind en dat neem je mee naar het volwassen worden. Het is essentieel voor een gezonde verstandelijke en lichamelijke ontwikkeling.
 
Hoe ouder, hoe... minder?
 
Creativiteit en spelen is namelijk zelfs net zo belangrijk als rekenen, lezen en schrijven.
Het wordt vaak gezien als iets wat kinderen bezighoudt, waar ze zich mee vermaken.
Maarrrr..... Hoe ouder je wordt, hoe minder creatief je wordt.
Dat komt omdat als je ouder wordt, je steeds meer te maken krijgt met je zelfbewustzijn, met schaamte en je onzekerheid. Je gaat je bijvoorbeeld meer aanpassen wat de buitenwereld van je verwacht. Het is belangrijk dat je past 'in het algemeen gewaardeerde plaatje'. Je moet voldoen aan de toetsen, Cito-toetsen, toelatingseisen van vervolgopleidingen en later in het profiel van je werkgever.
Jonge kinderen hebben daar nog geen last van. Het is heel belangrijk dit niet af te leren of af te remmen, maar júist te stimuleren zodat ze hun kwaliteit, hun creativiteit, later OVERAL in kunnen zetten.
 
Beroepen?
 
Want in veel beroepen gebruik je je creatieve talent en dan bedoel ik niet alleen schilders en kunstenaars!
Dit out-of-the-box-denken en voluit-met-passie-werken gebruiken ook architecten, artsen, ingenieurs weg en waterbouw, tekstschrijvers, reclamemakers, fotografen, meubelmakers, koks, kappers, tuinarchitecten, binnenhuisarchitecten, kledingontwerpers, etaleurs, muzikanten, ICT-ers, docenten exacte vakken en natuurlijk creatieve coaches en therapeuten.
Door deze kwaliteit bij kinderen, dus de toekomst, niet voldoende te erkennen, gaat een hoop talent verloren.
 
 
'Logica brengt je van A naar B, creativiteit brengt je overal!' aldus Albert Einstein.
 
 
Creatieve en probleemoplossende vaardigheid?
 
Dat kinderen creatief zijn, hoeft het niet perse te zijn dat ze mooie knutselwerkjes kunnen maken... Denk maar eens aan creatieve oplossingen bijvoorbeeld voor werkstukken, rekenopgaven, spreekbeurten.
Of probleemoplossende vaardigheden worden ontwikkeld voor in situaties waar een oplossing gezocht moet worden tussen ruziënde kinderen. Creatieve oplossingen in hun spel buiten op het schoolplein. Creatief met muziek. Of juist met sporten.
Er zijn zóveel creatieve oplossingen overal voor te vinden. Deze out-of-the-box-oplossingen zijn vaak alleen niet de eerste waar jij dus aan gedacht zou hebben......
 
Praktische training 'Ik Leer Anders'
 
Omdat deze prachtige eigenschap je kind in de weg kan zitten op school, kun je bij 'het Vlinderrijk' een praktische training volgen.
Een heleboel informatie staat op de website hierover bij 'Ik Leer Anders'. Neem gerust een kijk op http://www.hetvlinderrijk.nl/index.php/ik-leer-wat-ik-zie
En neem vooral contact op als je meer hierover wilt weten of als je je afvraagt of het bij je kind past via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
Weerbaarheid en Zelfvertrouwentraining
 
Ook als je kind zich onbegrepen voelt of onzeker hierdoor is, weinig zelfvertrouwen heeft, faalangstig is, is het fijn dat hij of zij begeleid wordt op het emotionele vlak voor meer zelfvertrouwen. Ook hiervoor kan ik je kind helpen om weerbaarder te worden en zo weer beter in z'n vel komt te zitten. En mag zijn zoals hij of zij IS.
 
Het Vlinderrijk: Dé plek voor persoonlijke groei door creativiteit.......♥

Gans

Facebook