Het Vlinderrijk

Persoonlijke Groei door Creativiteit

Agenda 

Kind In ZichtTraining 'Kind - in - zicht', speciaal voor moeders

Is jouw kind vaak onzeker, terug getrokken, boos of verdrietig, of juist opstandig? Zit je kind niet lekker in zijn vel? En dat werkt door in jullie gezin…….
Je wilt als moeder je kind overal mee helpen, maar soms sta je er net te dicht op of weet je niet (meer) hoe je het moet aanpakken.

 

Je hebt het op zoveel verschillende manieren al aangepakt, maar het werkt steeds kortdurend of maar een beetje.

 

Ik heb een unieke 4-delige training ontwikkeld, vol met inspiratie en bewustwordingsoefeningen, speciaal voor moeders.

In 8 weken sta namelijk jij, als moeder, centraal en loop ik met je mee. Samen met andere moeders ga je duidelijke inzichten ontdekken: in je kind en óók in jezelf.

 

Je wordt je BEWUST hoe jullie gezin, de band tussen je kind en jou in elkaar steekt. Hoe jij zelf hier in staat.

Deze inzichten zullen je helpen je kind te BEGRIJPEN en om te ONTDEKKEN wat je kind (oa van jou) nodig heeft, waardoor je daar veel beter op in kunt spelen, zodat het begrip weer terug keert. Er komt veel meer ruimte en rust in jullie gezin. En de verbinding is weer stevig tussen jullie.

 

Je gaat weer VERTROUWEN op je MOEDERINSTINCT: die heb je, samen met je ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE voor jouw kind.

 

In deze 4-delige training staan de volgende thema’s centraal die we gaan VERKENNEN, ONT-DEKKEN en BEWUSTWORDEN:

     * Ik als ouder
     * Mijn kind
     * Mijn zorgen
     * Mijn wensen en verlangens

 

We kijken en werken buiten de kaders in deze krachtige training, waarin oefeningen, gesprekken, zelfreflectie en veel verrassende werkvormen elkaar afwisselen.

Je krijgt vele en verschillende handvatten en nieuwe mogelijkheden aangereikt.

Je zult merken dat je niet de enige bent met vragen en onzekerheden. Je vindt herkenning en erkenning bij elkaar.

 

Reacties van eerdere deelneemsters:
* "Er is nu meer begrip en er zijn zeker flinke stappen gemaakt."
* "Ik vind dat je het fijn dat je erg persoonlijk bent. Je zoomt bij iedereen apart in. Je helpt en begeleidt iedereen, niet uit een vast concept. Dus niet strak vanaf het papier. Je luistert naar wat er op dat moment nodig is.
Je kunt hier snel in schakelen voor elk persoon individueel. En toch is er 1 eenheid. Dat vind ik knap én heel fijn."
* "Ga hier alsjeblieft mee door! Voor andere vrouwen. En ook voor een verdieping, een vervolg hiervan. Het is zo waardevol!"
* "Ik kwam hier op een dieptepunt. Er was heel wat sh*t, maar nu na al die weken is de rust terug in ons gezin. En ik ben rustig. Dankjewel."
* "Wat was er na de eerste keer een gigantische verandering thuis. Meteen! Ongelofelijk! En ik stond met mijn oren te klapperen toen ik mijn 2 dochters tegen elkaar hoorden praten. Ik wist niet wat ik meemaakte."
* "Ik was erg benieuwd, omdat mijn kind al een stuk ouder is dan de kinderen van de andere moeders. Dat was totaal niet van belang merkte ik. Ik ben met mijn eigen gezin aan de slag gegaan en ik merk echt verschil. Het is rustiger, minder discussies. En ja, we hebben nog wel pieken en dalen, maar ik snap nu wat er gebeurt en kan daar op in spelen."
* "Het hele traject was erg leerzaam. Het heeft me veel inzicht gegeven en ik voelde me hier fijn en veilig in een vertrouwde en ongedwongen sfeer. Ik ben zeer tevreden."
* "Blijf alsjeblieft zoals je bent! Warm, vertrouwd, veel kennis die je goed kan overbrengen, oordeelloos (op de goede manier hè). Je doet het echt super!"

 

De training bestaat uit 4 delen (Iedere 2 weken een dag met een thema) die samen 1 geheel vormen en start in maart 2020.

Er is plaats voor maximaal 4 deelneemsters omdat ik aandacht en kwaliteit aan iedereen wil geven, houd ik de groep speciaal klein.

Dus VOL = echt VOL

Om een veilige sfeer te kunnen creëren en behouden is het niet mogelijk om tussentijds in te stromen.

Door je aan te melden (dmv een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen) en een aanbetaling, ben je zeker van een plaats, want vol = vol.

 

 

Voor wie: moeders van (jonge) kinderen, tieners en pubers. En als je vriendin, zus, nicht of collega het ook leuk vindt…… kom gezellig en meld jullie samen aan.

Wanneer:  data worden nog bekend gemaakt

Waar: Het Vlinderrijk, Smederijstraat 21 in Oosteind (tussen Oosterhout en Dongen)

Bijdrage: prijs € 225,00 totaal voor deze 4-delige training  (8weken)

 

(LET op!!! Meld je je vóór 14 februari as aan, dan is er een vroegboekkorting en betaal je 195,00)

Dit is inclusief alles tijdens deze 8 wekenreis: ál het materiaal, koffie/thee en heerlijke en gezonde versnaperingen.

 

Je plaats is verzekerd na een aanbetaling van € 50,00.

 

Vragen? Of aanmelden : Dit kan door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En je kunt me natuurlijk bellen: 06 211 91 311

Je bent van harte welkom in Het Vlinderrijk

 


 

Ik en mijn KrachtWorkshop ‘IK en MIJN KRACHT’

Er staat weer een gave workshop gepland waar we aan de slag gaan met de KRACHT in JOU ZELF.

We gebruiken deze keer het magische, afwisselende en inzichtelijke COACHEE!-spel voor dit thema: ‘IK en MIJN KRACHT’

Dit spel bevat onverwachte vragen en creatieve opdrachten die over thema’s gaan zoals het gezin, je eigen kwaliteiten en talenten, je emotionele ontwikkeling, school en nog meer.

Iedereen loopt met vragen. Vragen waar je kind mee rond loopt, kunnen zijn: 'Wat vinden de andere kinderen van mij op school?" "Vinden ze me wel aardig?" "Ben ik wel leuk genoeg?"
Maar ook vragen over het gezin en familie waar hij of zij bij hoort, broertjes en zusjes. En hoe ga je om met anderen?

Of hoe geef je je grenzen aan, want je wilt er heel graag bij horen en je vindt het moeilijk  om ‘nee’ te zeggen. Hoe los jij dat nou op?

En vragen natuurlijk ook over talenten: ken je die van jouzelf?

Ik organiseer deze krachtige creatieve workshops speciaal voor kinderen, pubers en jongeren om hen te laten zien en voelen dat ze echte kanjers zijn.
Ik vind het zo belangrijk dat deze jongens en meiden écht in zichzelf (gaan) geloven. Dat ze vol zelfvertrouwen de puberteit ingaan waar ze zichzelf steeds beter en meer willen (en 'moeten') gaan ontdekken om volwassen te worden.

Want.....
Hormonen. Peergroups. Zelfvertrouwen. Klasgenoten. BFF's. Kledingstijl. Sportgroepen. Grote veranderingen. Nieuwe school straks. Nieuwe / andere vrienden. Maar ook bij verhuizen of als er een scheiding komt in het gezin met nieuwe voordeuren. Als er iemand wegvalt die dierbaar is…....

Ikzelf vind het zo gaaf om bij deze stap van hun ontwikkeling te kunnen zijn en te begeleiden, want een goede basis is zoooo belangrijk zodat je kind zichzelf steeds beter leert kennen en leert dat hij of zij op zichzelf kan VERTROUWEN. En zo groeit ook het WEERBAAR-ZIJN.
En tegelijkertijd komt je kind ook van alles te weten over anderen.... want door met elkaar hier mee bezig te zijn, zie je ook hoe een ander dit oplost. Zo leren ze van elkaar en dat is een waardevolle aanvulling.


De workshops uit deze serie: 'IK en MIJN .....' zijn zo bijzonder door de grote variatie aan oefeningen, gesprekken en de steeds afwisselende creatieve werkvormen. Elke keer zijn de kinderen zo enthousiast!
Zelfs zo dat de moeders (bijna) weer naar huis gestuurd werden omdat ze hen te vroeg kwamen ophalen. Of dat er een sip gezichtje is: "ik moet nog zolang wachten. Waarom is het volgende week niet??!!"
We combineren zo elke keer de verbinding tussen hoofd, hart en handen en de workshop is daardoor zo gevarieerd én compleet. Je kind neemt, na deze gave workshop, verschillende handvatten mee naar huis.

En ondertussen genieten we van de bekende theetjes, limo en lekkere (en gezonde) lekkernijen erbij.

 

Wanneer: Woensdag 3 april (=VOL!)  of woensdag 17 april van 14.00 tot 16.00

Wie: voor meisjes en jongens, vanaf groep 6 - 2e klas middelbare school

Voor middelbare scholieren wordt er een aparte datum gepland. Laat dit dus rustig weten.

En bij een continu-rooster, kunnen we in overleg de tijd aanpassen.
En als je vriend of vriendin, broer of zus, neef of nicht het ook leuk vindt...... kom gezellig en meld jullie samen aan.

Waar: Het Vlinderrijk  in Oosteind (tussen Oosterhout en Dongen)

Bijdrage: 25,00 inclusief alles (plus een hele gezellige middag met elkaar)

Vragen of aanmelden: stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Let op!  Omdat ik aandacht en kwaliteit aan iedereen wil geven, houd ik de groep speciaal klein (maximaal 5 deelnemers)

Dus VOL = echt VOL

Je bent van harte welkom in Het Vlinderrijk

Liefs, Erica

 


IK en MIJN Geluk2Workshop IK en MIJN GELUK
Geluk
Gelukkig zijn
Gelukkig zijn moet je durven  
 
 
Yesss!!!! De volgende workshop staat gepland op 20 of 21 februari.
Het thema is deze keer:  'IK en MIJN GELUK'
Is 'gelukkig zijn' afhankelijk van iemand anders? Moet die 'het' aan jou geven....?
Ben je gelukkig als je aan iemand anders iets geeft en je ontvangt daar dankbaarheid voor?
Of ben je gelukkig als jij iets heel moois en groots hebt?
 
Een heleboel vragen en dilemma's.
GELUK IS toch iets heel 'normaals'  en is wat we toch allemaal in ons hebben?
Terwijl het soms toch erg moeilijk is of ver te zoeken is. Hoe kan dat?
Hier gaan we naar op zoek. Zoeken de rust op met een meditatie. En maken een prachtig  anker zodat je telkens weer jouw geluk  en gelukkige dingen kunt terugvinden.
 
 
Ik organiseer deze krachtige creatieve workshops speciaal voor jonge en oudere kinderen om hen te laten zien en voelen dat ze echte kanjers zijn.
Ik vind het zo belangrijk dat deze jongens en meiden écht gelukkig zijn en in zichzelf (gaan) geloven. Dat ze zichzelf goed leren kennen en zo vol zelfvertrouwen de puberteit ingaan waar ze zichzelf steeds beter en meer willen (en 'moeten') gaan ontdekken om volwassen te worden.
Want.....
Hormonen. Peergroups. Zelfvertrouwen. Klasgenoten. BFF's. Kledingstijl. Grote veranderingen. Nieuwe school (straks). Nieuwe / andere vrienden. Sporten.....
 
 
Deze workshop is:
* Een fijne middag / avond met leeftijdsgenootjes.
* Samen zijn.
* Samen en zelf aan jouw eigen GELUK werken.
* Op speciaal verzoek: Samen mediteren en visualiseren.
* Samen aan de slag om een blijvende herinnering voor jouw GELUKSMOMENTEN te maken.
* Samen klessebessen.
* Samen gezelligheid.
* Met natuurlijk weer lekkere theeën of limo en een boel (ook gezond) lekkers.
 
 
 
Wanneer:
* Woensdag 20 februari (= VOL!!!)  14.00 - 16.00  (vanaf groep 6, basisschool)
* Donderdag 21 februari 19.00 - 21.00  (Speciaal vanaf 12 jaar, middelbare school)
Waar: Het Vlinderrijk  in Oosteind (tussen Oosterhout en Dongen)
Bijdrage: 25,00 inclusief alles (plus een hele gezellige middag met elkaar)
Vragen of aanmelden: stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Let op!  Omdat ik aandacht en kwaliteit aan iedereen wil geven, houd ik de groep speciaal klein (maximaal 5 deelnemers)
Dus VOL = echt VOL
Je bent van harte welkom in Het Vlinderrijk
 
Liefs, Erica

 

 


Groene hartWorkshop voor vrouwen: Wensen & Dromen & Verlangens voor 2019

*** Jouw visie voor 2019 ***

De laatste maand van 2018 is gestart. Het is elk jaar een hele drukke maand: net de verjaardag van 1 van de kinderen gevierd (tuurlijk meerdere feestjes :) ), Sint en zijn Pieten in het land met als hoogtepunt natuurlijk 5 december.
Daarna Kerst met, bij ons surprises, en lekkere etentjes en samenzijn. En o ja.... het vuurwerkspektakel op de 31e.

Pffff..... ik ben er altijd wel klaar mee, hoe gezellig het allemaal ook is. Ik probeer zomin mogelijk te plannen in de agenda en toch...…..


• Speciaal, voor vrouwen, moeders, zussen, oma's, nichten, vriendinnen, collega's.....
• Voor vrouwen die meer tijd en aandacht voor zichzelf zouden willen hebben.....
• En voor vrouwen die eens echt stil willen staan bij wat het afgelopen jaar je gebracht heeft (of juist niet)…..
• En voor vrouwen die 2019 met open armen willen ontvangen. Die heel graag hun wensen en intenties eens de wereld in willen zetten. Die meer aandacht aan hun verlangens willen geven.....
• Voor vrouwen die heel graag een ander pad in willen slaan in het nieuwe jaar.....
• Of wellicht heb al een hele mooie missie en prachtige plannen voor 2019, maar zijn het 1001 ideeen waar je handen en voeten aan wilt geven.....
• Vrouwen die last hebben van een onrustig gevoel en stuurloosheid omdat ze de focus missen.....
• Voor vrouwen die hun plannen willen ont--dekken voor 2019.....

..... is er op woensdagavond 16 januari óf vrijdagochtend 25 januari een gave en inspirerende workshop:

'WENSEN & DROMEN & VERLANGENS voor VROUWEN in 2019'

Het is nu namelijk tijd om aandacht te geven aan deze dromen en verlangens.

We gaan hier natuurlijk gaan uitgebreid mee aan de slag, zoals je gewend bent bij mijn workshops.

 Je brengt je dromen en doelen helder in beeld.
 Het word je duidelijk welke richting je op wilt.
 En welke stappen je hier voor kunt nemen.
 We gaan van de oppervlakte de diepte in.
 Je krijgt volop inzichten.
 En je gaat de focus neerzetten voor 2019.
 Jouw innerlijke verlangens worden gezien en bewust gemaakt.
 Volop voelen.
 En ervaren.
 Je gaat helemaal geïnspireerd naar huis.
 Een fijne ochtend met lieve vrouwen.
 Samen zijn.
 Samen aan jouw eigen droom werken.
 Samen mediteren en visualiseren.
 Samen klessebessen.
 Samen gezelligheid.
 Met natuurlijk weer lekkere theeën, koffie voor de liefhebbers en een boel (ook gezonde) lekkers om het nieuwe jaar goed te starten.

woensdag .. januari 19.30 tot 22.00 of vrijdag .. januari 9.30 tot 12.00   


Workshop Ik en mijn verlangens
Een speciale workshop voor tieners om 2018 af te sluiten en een super 2019 te starten!!!


In deze laatste themaworkshop gaan we terugkijken op 2018 en vooruitkijken naar 2019.
Wat hebt je bereikt? En wat wil je graag het komende jaar bereiken?
Wat is jouw droom? Je verlangen? Je wens?
Wat zou je graag anders willen?

We gaan hier naar op zoek. En maken er meteen een prachtig 2D beeld van zodat je je hier steeds aan herinnerd wordt.

• Een fijne middag met leeftijdsgenootjes.
• Samen zijn.
• Samen aan jouw eigen droom werken.
• Samen mediteren en visualiseren.
• Samen klessebessen.
• Samen gezelligheid.
• Met natuurlijk weer lekkere theeën of limo en een boel (ook gezonde) lekkers.

Wanneer: woensdag 12 december 14.00 - 16.00 (vol!)
Daarom zijn er nog 2 extra data gepland:
• Zaterdag 15 december 14.00 - 16.00   Speciaal voor middelbare scholieren, dus vanaf 12 jaar
• Woensdag 19 december 14.00 - 16.00   Vanaf groep 6
 


vogel kleurrijk 1IK en MIJN EMOTIES

Yesss!!!! De volgende workshop staat gepland op 24 oktober, woensdagmiddag na de herfstvakantie.

Het thema is deze keer:  'IK en MIJN EMOTIES'

Boos, blij, bang, bedroefd en beschaamd. Dit zijn de 5 basisemoties. Maar er zijn er nog veel meer!

“Wat moet ik er mee?”

“Kan ik ze wegstoppen zodat ik er geen last van heb?”

“Ik mag niet boos zijn van mezelf… hoe los ik dat op?”

“ Ik ben bang dat ze me uitlachen als ik laat zien dat ik ... ben”

“Ik schaam me omdat ik snel bang ben…” of omdat ik (vul maar in).

“Ik voel me vaak verdrietig maar ik wil niet graag huilen.”

We gaan hier uitgebreid vanuit allerlei invalshoeken mee aan de slag.


  

VakantiecamperWORKSHOP 'BUITEN-VISIONBOARD-MAKEN'

Dromen zijn geen bedrog


De zomer vakantie is (bijna) voorbij. De vakantietijd is om uit te rusten, te relaxen, volop te genieten, bij te tanken, te dromen, maar ook om plannen te maken voor het tweede deel van 2018.
Heb jij lopen dromen over wat je wilt gaan bereiken?
Heb jij voornemens gemaakt over wat je gaat doen of wat je wilt veranderen?

Vaak blijven deze dromen en voornemens in ons hoofd zitten en verandert er eigenlijk niks. We hebben het dan vaak weer zo druk met onze dagelijkse bezigheden, dat het er niet van komt.
Daarnaast bedenkt ons hoofd (helaas ook razendsnel) allerlei obstakels ('de beroemde beren op de weg'), waardoor we vaak niet eens begínnen met creëren!

Heb jij nu ont-dekte en graag geziene wensen en verlangens? Of.......
• Heb jij prachtige plannen bedacht en wil je deze werkelijkheid laten worden?
• Heb jij dromen waarvan je bedacht hebt dat ze tóch geen werkelijkheid kunnen worden? Of je hebt geen ideeën hoe je ze concreet kunt omzetten?
• Verlang jij naar diepere inzichten in wat je graag zou willen?
• Wil jij graag in contact komen met jouw ware verlangens?
Het is een collage van jou en door jou zelf gemaakt. Van foto's, plaatjes, woorden, quotes die jouw inspireren. Het gaat over jouw visie en dromen, bijvoorbeeld materiële zaken zoals een ander huis of droomreis, een droombaan, maar je kunt ook werken aan een gezond lichaam, je relatie of jouw zelfvertrouwen of zelfontwikkeling.
• Je wilt graag bepaalde dingen het komende halfjaar bereiken. Dingen die jou motiveren. Maar hoe?


 Kind in ZichtMOEDER-TRAINING 'KIND - IN - ZICHT'


Is jouw kind vaak onzeker, terug getrokken, boos of verdrietig, of juist opstandig? Zit je kind niet lekker in zijn vel?
Je wilt als moeder je kind overal mee helpen, maar soms sta je er net te dicht op of weet je niet hoe je het moet aanpakken.

In deze 4-DELIGE WORKSHOP sta JIJ, als MOEDER, centraal. Samen met andere moeders ga je ontdekken hoe je je kind kunt helpen.
Je krijgt een DUIDELIJK INZICHT in JE KIND, maar ook inzicht in JEZELF, waardoor je oa de behoeften van je kind beter leert kennen en daar beter op in kunt spelen.


In deze 4-delige workshop staan de volgende thema's centraal die we gaan VERKENNEN, ONT-DEKKEN en BEWUSTWORDEN:
* Ik als ouder
 * Mijn kind
 * Mijn zorgen
 * Mijn wensen en verlangens

Het bewust worden zal je als moeder helpen om INZICHTEN te krijgen. Deze zullen je helpen je kind te BEGRIJPEN en te ONTDEKKEN wat je kind van jou nodig heeft.

Je leert weer te VERTROUWEN op je MOEDERINSTINCT.

We kijken en werken buiten de kaders in deze krachtige workshop, waarin oefeningen, gesprekken, zelfreflectie en veel verrassende werkvormen elkaar afwisselen.
Je krijgt handvatten en nieuwe mogelijkheden aangereikt.
Je zult merken dat je niet de enige bent met vragen en onzekerheden, Je vindt herkenning en erkenning bij elkaar.

Ik hoop je te ont-moeten hier in Het Vlinderrijk
Voel je van harte welkom.
Liefs, Erica
Coach voor (Hoog-) gevoelige kinderen, jongeren en volwassenen en energetisch therapeut.
 
 
 
 
Ballet meisjesIK en MIJN KWALITEITEN EN TALENTEN

Ik organiseer deze krachtige creatieve workshops speciaal voor kinderen om hen te laten zien en voelen dat ze echte kanjers zijn.
Daar hebben we het bij de vorige themaworkshops ook over gehad: 'in je KRACHT te staan', dus dat je stevig staat, net als de BOOM. En durft 'je EIGEN GRENS aan te geven'. Dat je weet waar jij goed in bent en dat je dingen doet waar jij blij van wordt.


Natuurlijk is hier weer een vervolg op gepland, namelijk op 5 september met als thema:
IK en MIJN KWALITEITEN EN TALENTEN
Want waar ben jij goed in? En al snel worden de talenten genoemd zoals goed kunnen hockeyen en turnen....
Maar we gaan verder op onderzoek uit!
Wat denk je van: doorzetten, spontaan, geduldig, flexibel, gul, eerlijk, humor, en ga zo maar door!
Doordat je kind zichzelf steeds beter leert kennen, leert hij of zij op zichzelf te VERTROUWEN en groeit de WEERBAARHEID.


 Workshop Ik en mijn grensIK en MIJN GRENS

Wow! Wat een enthousiaste reacties kreeg ik bij de vorige workshop ('Ik en mijn kracht'). Daarom is er op woensdagmiddag 30 mei weer een gave workshop.

Deze keer 'IK en MIJN GRENS', speciaal georganiseerd voor kinderen 9 jaar t/m 13 jaar om beter jouw grens aan te leren geven.

 

Op een veilige, luchtige en laagdrempelige manier gaan we op onderzoek uit waar JOUW grens ligt.

Om erbij te willen horen, pas je jezelf aan.

Je wilt graag aardig gevonden worden, maar de ander accepteert jou niet zoals je bent. Je wordt onzeker en durft geen 'nee' te zeggen. En past je aan.

Je durft moeilijk 'nee' te zeggen tegen een ander.

Je laat anderen gemakkelijk over jouw grens komen. En daar voel je je achteraf boos, verdrietig of bang over. En dat allemaal om erbij te horen.........

 

Hoe ga je er mee om als het bij jou gebeurt?

Trek je jezelf het liefst terug in een hoekje en ben je verdrietig?

Of je doet net alsof het niet is gebeurd?

Ren je weg?

Of ben je boos en laat je het op een fysieke manier weten dat je dit niet wilt door driftig te worden of te gaan vechten?

Of reageer je misschien met een gigagrote mond?

 

Het zijn állemaal reacties om te laten weten dat de ander té ver is gegaan. Óver jouw grens is gegaan.

Als dit vaak gebeurt kan het zelfs lichamelijke klachten geven..... Hoofdpijn, buikpijn, vaak verkouden, veel hoesten, 'kikker-in-je-keel', telkens ziek worden......

 

Deze middag gaan we oefenen aan je WEERBAARHEID, zodat je weer (meer) VERTROUWEN krijgt in jezelf.

En je leert op een rustige manier 'NEE' te zeggen. 'Tot hier.... en niet verder.'

Want JIJ geeft JOUW eigen grens aan.

Je gaat werkelijk KRACHTIGER in je schoenen staan.

Je krijgt zo ook meer GRIP en BEGRIP op situaties op school, thuis, buitenshuis bij je vriendengroep of sportclub. En daardoor ook bij jezelf. En da's een fijn gevoel.

 


 Coachee bordspelThemaWorkshop: IK en mijn KRACHT!

Gave Spel-Workshop met COACHEE!-spel speciaal voor Groep 6-7-8ers
Vragen waar je kind mee loopt, zoals op school: 'Wat vinden de andere kinderen van mij?" "Vinden ze me wel aardig?" "Ben ik wel leuk genoeg?"
Maar ook vragen over je gezin en familie waar je bij hoort. En hoe ga je om met anderen? En vragen natuurlijk ook over jouw talenten: ken je deze? Of hoe gaat dat nou: jij en emoties?

Om erbij te willen horen, pas je jezelf aan. Je wordt onzeker en durf je geen 'nee' te zeggen. Je laat anderen gemakkelijker over jouw grenzen heen gaan. En daar voel je je boos, verdrietig of bang over. En dat allemaal om erbij te horen.........

In deze workshop gaan we, op een laagdrempelige, veilige, ontspannende en speelse manier, samen het magische COACHEE-spel spelen met als thema deze keer:
'IK en MIJN KRACHT'.

Door hier in Het Vlinderrijk de ruimte te geven aan deze veelheid aan vragen en gevoelens, komt je kind veel te weten over zichzelf.
En waar en wat is zijn / haar KRACHT? Hoe en waarom hij of zij iets doet op school of thuis?
En tegelijkertijd komt je kind ook van alles te weten over anderen.... want door met elkaar te filosoferen, krijg je een andere kijk en zie je ook hoe een ander dit oplost. Zo leren ze van elkaar en dat is een waardevolle aanvulling.
Naast het filosoferen en vertellen, gaan we naar aanleiding van de opdrachten ook tekenen, knippen, plakken, oefenen en nog veel meer. En ondertussen gaat dit allemaal op een leuke en magische manier.
Zo neemt je kind, na deze gave workshop, verschillende handvatten mee naar huis.
En ondertussen genieten we van de bekende theetjes, limo en natuurlijk gezonde én lekkere lekkernijen erbij.
 

TheekransjeTheekransje 'Samen en ik"

Deze workshop is speciaal voor vrouwen, groot en klein in / uit 1 gezin.

Oma, moeder, dochter, zus, schoondochter, kleindochter, nicht....

Allemaal zijn ze van harte welkom op deze speciale 'Familie-vrouwen-Theekransje'.

SAMEN en IK ..... 

Tijdens deze middag, sta jij zelf centraal én je gezin waar je vanuit komt.

De VERBINDING, SAMEN met je moeder, zus, dochter en wie er allemaal nog meer bij hoort.

Bij dit Theekransje gaan we op een ontspannen, speelse en onverwachte manier SAMEN op onderzoek uit....

Want... Want ken je, behalve dat je moeder of dochter een schat is, nog (veel ) meer schatten van haar?

Hoe goed ken je elkaar? Je hebt vele jaren samengewoond in 1 huis, of als familielid vaak bij elkaar over de vloer geweest.

Ben je veel veranderd sinds je je eigen weg bent gaan lopen? Toen je op kamers ging? Of toen je ging samenwonen of trouwen?

Of niet? Ben je niet veel veranderd?

 

Nu je zoveel verder bent in jaren.... heb je nog steeds dezelfde kwaliteiten? Opvattingen? Gedachtes? En gewoontes? 

Want je hebt, onbewust, een boel gewoontes 'van thuis uit' meegenomen. Ik zelf denk dan altijd aan het gekookt eitje oplepelen op zondagochtend, wat ik totaal niet kende. En dat is er hier nu wel ingeburgerd.

Dit is een klein iets, maar er zullen vast veel meer spraakmakende voorbeelden zijn.

We gaan er een echte vrouwenmiddag van maken waarna jullie met een vernieuwde blik op elkaar weer naar huis gaan.


 schatkistWorkshop: De eerste stap op pad naar de brugklas

Deze workshop is speciaal voor groep 8-ers!

Het is nog een paar maanden tot de zomervakantie en daarna..... ga je naar de brugklas!

Hoe zal dat zijn? Vind je het leuk? Of juist spannend?

 

Deze workshop is voor iedereen die straks de grote stap naar de Middelbare School gaat maken.

• Want we gaan samen op onderzoek uit om jouw eigen kwaliteiten en talenten te vinden.

• En .... hoe kun je nou jouw waardevolle eigenschappen inzetten straks op je nieuwe school?

• Je gaat werken aan je weerbaarheid zodat je straks je mannetje of je vrouwtje staat, oftewel: je staat stevig in je schoenen.

Complimenten zullen in het rond vliegen, vooral jouw zelfbeeld is krachtig: je bent trots op jezelf!

• We zullen met de vele vragen en onzekerheden over de nieuwe periode in jouw leven allemaal bekijken en er mee aan de slag gaan.

• En je krijgt vele inzichten door de samenwerking, het oefenen in een gezellige groep die allemaal hetzelfde gaan doen: De stap maken naar de brugklas. 

 En rust en veiligheid staan voorop.

Deze waardevolle middag is een fijne stap voor je, om goed bezig te zijn met je overstap na de zomervakantie.

 


 

 VlinderrijkVlinderreis 

Groepstraining speciaal voor groep 8-ers die na de zomervakantie op reis naar het voortgezet onderwijs gaan en hier tegenop zien. 

In deze speciale training wordt je kind geholpen om weerbaar te worden en en de stap straks naar de brugklas vol zelfvertrouwen te maken.
 
De training bestaat uit 5 woensdagmiddagen óf zaterdagochtenden van 2 uur én een infosessie voor de ouders.
  
Wanneer:

Er is plaats voor 2 groepen:

De data worden nog ingepland. De dagen zullen zijn: woensdagmiddag of zaterdagochtend.

En de laatste sessie zal op een zaterdagochtend zijn, rond half september, een paar weken na de start op de middelbare school.

Ouderinformatiesessie is op een avond. Deze datum volgt nog.Voor meer info: klik op de foto


 

Collage thee'SAMEN' een speciale moeder & dochter -workshop

voor dochters en kleindochters van 8 tot 15 jaar 

Deze dag was de vorige keer zo'n succes dat deze speciaal voor jullie lieve meiden, samen met je moeder of oma nog een keer georganiseerd gaat worden. We gaan er een echte vrouwenochtend of middag van maken, waar alle aandacht is voor jullie SAMEN.

 
We gaan in deze workshop op zoek naar jullie unieke schatten als echte 'Schatgravers' ....
Want ken je, behalve dat je moeder of oma een schat is, nog (veel?) meer schatten van haar?
Wat jullie van elkaar SAMEN gaan ontdekken, wordt iets moois en magisch van geknutseld voor een blijvende herinnering aan deze dag. Maar wat en hoe is nog een verrassing
 
We gaan zeker nog meer leuke, gekke, verrassende dingen doen.
En ondertussen klessebessen we gezellig en schenk ik naast alle aandacht voor jullie, ook de alom bekende overheerlijke theetjes, koffie voor de liefhebbers en limo als je dat lekkerder vindt. Natuurlijk zijn er ook gezonde én lekkere lekkernijen erbij.

Jullie hebben gegarandeerd een heerlijke ontspannende tijd en vooral véél plezier samen.  

 


Theekransje voor moedersInspirerend Nieuwjaars Theekransje speciaal voor vrouwen.
Wil je even een moment van tijd voor jou zelf? Alle vrouwen zijn welkom: dus moeder of geen moeder, vriendin, tante, zus, buurvrouw ... Voel je welkom ♥
Tijdens deze middag onder het genot van heerlijke theeën (of koffie voor de liefhebber) en natuurlijk volop lekkers erbij, staan we stil bij jou zelf en het nieuwe jaar.

Voor de meeste van ons is het afgelopen jaar een bewogen jaar geweest. Wat gaat 2018 jou brengen? 

Iedereen is tegenwoordig zo druk met werken, kinderen opvoeden, sociale verplichtingen, vergaderingen, sporten enz. dat we onszelf daar snel bij vergeten. Je ervaart hoe fijn het is om even 'stil' te staan.

Hoe we dit gaan doen is nog een verrassing.

 
Samen theedrinken is een moment van rust en van aandacht voor jezelf en voor elkaar.
Bij dit theekransje sta JIJ centraal.
Er is plaats voor aandacht, warmte, gezelligheid, inspiratie, creativiteit, ont-moeten, rust, genieten en natuurlijk... Thee.
 
Luister naar je hart
Volg de weg die goed voelt voor jou
Mijd te leven zoals anderen dat verlangen
Jouw eigenheid is kostbaar
  
Wanneer: Zaterdag 13 januari  14.00 - 16.00 (vol!)
 
 

 

Collage theekransjes
Een Magisch Droom en Wens-Theekransje vol met schatten

speciaal voor meiden uit groep 5, 6, 7 of 8 ♥

Jaaaa! Het is weer tijd voor een gezellig Theekransje in dit nieuwe jaar op woensdag ...... februari.

Speciaal voor jullie lieve meiden, alleen of samen met je zus, vriendin of BFF, allemaal uit groep 5, 6, 7 en 8.

Wanneer:           Woensdagmiddag ..... februari